Zamjenik zapovjednika HRM-a otvorio “Faros maraton“

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/faros_2_30082010_v.jpg

Zamjenik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, komodor Tihomir Erceg otvorio je u subotu, 28. kolovoza 2010. godine, u Starom gradu na Hvaru 35.

Međunarodno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju "Faros maraton", koje je održano pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića. Komodor Erceg, izaslanik Predsjednika RH, otvarajući međunarodno prvenstvo u daljinskom plivanju, pohvalio je organizatore kao i ostale sudionike  prvenstva koji se svake godine uključuju u organizaciji ovog važnog sportskog i turističkog događaja. „Ovakav spoj vrhunskog sporta, entuzijazma, volonterstva i potpore žitelja Staroga Grada ne može se naći nigdje u svijetu i to je ono što treba nastojati postići u svim drugim sportovima i na svim drugim mjestima” rekao je komodor Erceg.
Hrvatska ratna mornarica, kao i prethodnih godina sudjelovala je u organizaciji prvenstva roniteljskom barkasom, gumenim čamcem i roniocima koji su osiguravali natjecatelje za vrijeme maratona.
Ukupnom pobjedniku, Marku Warkentinu iz Sjedinjenih američkih država, pehar je predao zapovjednik Flotile HRM-a, kapetan bojnog broda Marin Stošić.



Vijesti