HRZ i PZO sudjeluje na obilježavanju 100. obljetnice zrakoplovstva u Hrvatskoj

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana sudjelovat će na obilježavanju 100. obljetnice zrakoplovstva u Republici Hrvatskoj koja će se održati u organizaciji Aerokluba Zagreb i Zagrebačkog zrakoplovnog saveza pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića u subotu, 28. kolovoza 2010. na Športskom aerodromu Lučko, s početkom u 12 sati.

 

Tom prigodom očekuje se prelet zrakoplova HRZ i PZO-a MIG-21, nastup akro-grupe „Krila Oluje“ koja će prezentirati letačke vještine, disciplinu, timski rad i visoki stupanj obučenosti, desantni skok padobranaca iz višenamjenskog helikoptera HRZ i PZO MI-171 Sh, a u sklopu izložbe zrakoplova na zemlji bit će izložen jedan helikopter HRZ i PZO-a Mi-171 Sh.

Tijekom dana na Športskom aerodromu Lučko bit će postavljen i informativni šator MORH-a s projektima privlačenja osoblja u OS RH „Kadet“ i „Dragovoljno služenje vojnog roka“. Posjetitelji će u promidžbenom šatoru, između ostalog, moći razgledati i izloženu opremu pilota, kao i razgovarati s članovima akro-grupe „Krila Oluje“, pilotom i mehaničarom HRZ i PZO-a te doznati sve informacije kako postati vojni pilot.

Prema najavi organizatora te manifestacije u slučaju lošeg vremena obilježavanje 100. obljetnice zrakoplovstva u RH održat će se u nedjelju, 29. kolovoza na Športskom aerodromu Lučko, s početkom u 12 sati.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću HRZ i PZO-a pukovnik Jure Stipić, mob:098/860-385.



Najave