Za pripadnike HRZ i PZO-a održana predavanja o Islamu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hrz_20102016_v.jpg
Foto: HRZ i PZO

Pripadnicima 23. hrvatskog kontingenta i pripadnicima 6. Zrakoplovnog savjetodavnog tima (Rotary Wing Mi-17 Air Advisory Team – RW Mi-17 AAT) u sklopu priprema za odlazak u mirovnu operaciju NATO-a KFOR (Kosovo Force) na Kosovu, u srijedu 19. listopada 2016. na  letjelištu Lučko održana su predavanja na temu islamske religije i kulture.

Predavanje je održao šef kabineta muftije i glavni koordinator za suradnju Islamske zajednice u Hrvatskoj i Ministarstva obrane RH, Nermin ef. Botonjić, a u okviru  Protokola između Ministarstva obrane RH i Mešihata Islamske zajednice u RH prema kojem pripadnici Oružanih snaga RH prolaze opsežnu kulturološku pripremu kao pomoć pri snalaženje u multinacionalnom okružju.

Tako je ef. Botonjić održao predavanja o načelima Islama, šerijata i njegovih obreda, kako prakticirati Islam, te o islamskom svijetu danas, s posebnim naglaskom na neke segmente običajnog prava na Kosovu, te o sunitskom i šijitskom prakticiranju Islama.

Zapovjednik kontingenta, pukovnik Marijan Skorija, zahvalio se ef. Botonjić na korisnim i zanimljivim informacijama koje je prezentirao, ističući kako će im stečeno znanje itekako koristiti u obavljanju svakodnevnih zadaća.



Vijesti