Vukelić primio njemačkog veleposlanika

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/ger_vel_20042009_v.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić primio je u ponedjeljak 20. travnja 2009. u nastupni posjet veleposlanika SR Njemačke nj.e. dr. Bernda Fishera u pratnji vojnog izaslanika SR Njemačke u RH pukovnika Burkharda M. Kuehnapfela.

 
Tom prigodom ministar Vukelić se zahvalio na potpori koju je Njemačka pružala Hrvatskoj u procesu pristupanja NATO-u, te istaknuo niz aktivnosti koje je Ministarstvo obrane provelo u proteklom razdoblju u svrhu provođenja reformi u OSRH. U tim procesima Hrvatska je imala podršku zemalja članica NATO-a a pritom i Njemačke s kojom imamo uspješnu i dobru bilateralnu suradnju, rekao je Vukelić.
 
Njemački veleposlanik Fisher istaknuo je kako je ovaj posjet MORH-u poseban za njega, obzirom da je u kratkom vremenu svoje službe u Hrvatskoj imao priliku nazočiti i samom obilježavanju ulaska Hrvatske u NATO. Taj događaj ocijenio je izuzetno značajnim ne samo za Hrvatsku već i za zemlje u regiji.
Osim o stanju u regiji, na sastanku je bilo govora i o doprinosu Hrvatske u međunarodnim misijama, suradnji Hrvatske i SR Njemačke u misiji ISAF u Afganistanu itd.
Uz ministra obrane Branka Vukelića sastanku su još nazočili državni tajnik u MORH-u Pjer Šimunović, zamjenik načelnika GS OS RH kontraadmiral Zdenko Simičić, načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje Goran Grošinić te brigadir Tomislav Galić voditelj Odsjeka za bilateralu u Upravi za planiranje.

Vijesti