Vojni izaslanik Ujedinjenog kraljevstva u nastupnom posjetu HRZ-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-25-uk-viz-u-hrz-1024x683.jpg
Vojni izaslanik Ujedinjenog kraljevstva u nastupnom posjetu HRZ-u | Foto: HRZ

Zapovjednik HRZ-a brigadni general Michael Križanec primio je u četvrtak, 20. srpnja 2023. godine, novog vojnog izaslanika Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Irske pukovnika Andrewa Higgsa

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec primio je u četvrtak, 20. srpnja 2023. godine, u nastupni posjet novog vojnog izaslanika Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Irske pukovnika Andrewa Higgsa.

Zapovjednik Križanec je predstavio HRZ kao i napore koji se ulažu u tranziciju po pitanju novih sposobnosti. Tijekom posjeta bilo je riječi o nastavku vojne suradnje s poznatom zrakoplovnom akrobatskom skupinom Royal Air Force – Red Arrows i planu suradnje za naredno blisko razdoblje.

Pukovnik Higgs zahvalio se na svim dosadašnjim naporima HRZ i OS RH na pružanju potpore snagama Ujedinjenog Kraljevstva tijekom provedbe različitih vježbi koje su se održavale na prostoru RH. On je ponudio suradnju i pomoć te razmjenu iskustava iz područja elektroničkog ratovanja i borbi protiv besposadnih letjelica. Pukovnik Higgs zahvalio se zapovjedniku HRZ-a na gostoprimstvu te se upisao u Knjigu posjeta HRZ-a.

Objava Vojni izaslanik Ujedinjenog kraljevstva u nastupnom posjetu HRZ-u pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti