Uručenje odlikovanja djelatnicima Veleposlanstva SAD-a u RH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/sad_08072014_v.jpg
Foto: MORH/ T. Brandt

Načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić je u utorak, 8. srpnja 2014. godine uručio odlikovanja Reda hrvatskog pletera djelatnicima Ureda za obrambenu suradnju Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj, pukovniku Troyu Eggumu i Marinu Braovcu.


General  Lovrić  naglasio je da su Sjedinjene Američke Države najvažniji strateški partner Republike Hrvatske u području obrane, te da pomoć i potpora koju pružaju Republici Hrvatskoj uključuje obuku i školovanje pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, donaciju i nabavu ključne vojne opreme, osiguravanje strateškog prijevoza pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, povrat dijela troškova iz operacije ISAF, provedbu humanitarnih i razvojnih projekata u potpori lokalne zajednice, financiranje razminiranja i uništavanja neperspektivnih ubojnih sredstava te razne druge projekte.

Također, zahvalio je pukovniku Troyu Eggumu i Marinu Braovcu  na njegovom angažiranju i predanosti poslu.

Američki veleposlanik u Republici Hrvatskoj Kenneth Merten istaknuo je dobre odnose između Ureda za obrambenu suradnju Veleposlanstva SAD-a u RH i Ministarstva obrane, odnosno Oružanih snaga Republike Hrvatske, kao i nadu da će se ova razina odnosa zadržati i u budućnosti.



Vijesti