U Središte za obuku i doktrinu logistike Požega primljeno 93 vojnika

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/rocnici_3_20102010_v.jpg

U Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi danas, 20. listopada 2010., 93 osobe potpisale su s Ministarstvom obrane Ugovor o službi u Oružanim snagama OS RH. Odabrani kandidati koji se primaju u djelatnu vojnu službu bit će upućeni na specijalističku vojnu obuku (SVO) u trajanju od osam tjedana.

Potpisivanju ugovora nazočili su zapovjednik SzOiDL pukovnik Ivica Pejaković, te predstavnici Središnjice za upravljane osobljem. Zapovjednik SzOiDL Ivica Pejaković upoznao je vojnike s obvezama i zadaćama koje ih očekuju tijekom specijalističke obuke, te im poželio puno uspjeha u savladavanju tih zadaća. Također, upoznao ih je i s radom Središta za obuku i doktrinu logistike u Požegi te ih je informirao o pravima i obvezama u statusu djelatnog vojnika.

Jedan od vojnika, Tomica Sudić iz Slavonskog broda i vojnikinja Danijela Dukarić iz Vinkovaca, koji su bili na dragovoljnom služenju vojnog roka kao pripadnici trećeg naraštaja istaknuli su da su razlozi zbog kojih su se prijavili prvenstveno želja da budu vojnici, jer ih je taj poziv oduvijek privlačio, a također, jedna od želja im je sudjelovati u nekoj od međunarodnih mirovnih misija. Vojnik Saša Ravlić iz Osijeka, također je istaknuo kako se nada da će mu vojska pružiti mnogo mogućnosti.

Temeljem godišnjeg Plana pribavljanja djelatnih vojnih osoba u OS RH, u ponedjeljak, 18. listopada 2010. primljeno je 400 vojnika u postrojbe OS RH.

    Prijem djelatnih vojnika u SzODiL

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-djelatnih-vojnika-u-szodil/rocnici_1_20102010.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-djelatnih-vojnika-u-szodil/rocnici_3_20102010.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-djelatnih-vojnika-u-szodil/rocnici_4_20102010.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-djelatnih-vojnika-u-szodil/rocnici_5_20102010.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-djelatnih-vojnika-u-szodil/rocnici_6_20102010.jpg


Vijesti