Ministar obrane RH Branko Vukelić i ministar obrane BiH Selmo Cikotić o suradnji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hr_bih_1_20102010_v.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić susreo se danas, u srijedu 20. listopada 2010. u Rakitju, uoči obilježavanja 10. obljetnice osnivanja RACVIAC-a – Centra za sigurnosnu suradnju, s ministrom obrane Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem, pri čemu su razgovarali o obrambenoj suradnji dviju zemalja te nastavku puta Bosne i Hercegovine prema NATO-u.

Ministar Vukelić je rekao kako je bilateralna suradnja na obrambenom planu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine dobra, a obzirom na njezin sve veći opseg istaknuo je očekivanje kako će se uskoro potpisati i Sporazum o obrambenoj suradnji između dviju zemalja. Naime, taj sporazum trebao bi praktički zamiijeniti Memorandum o razumijevanju koji su Ministarstva obrane RH i BiH potpisale 2006. godine.

Ministar obrane Republike Hrvatske Branko Vukelić i ministar obrane Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić također su razgovarali o mogućoj suradnji na planu  zajedničkog doprinosa zemalja članica Američko-Jadranske povelje - A5 (SAD,Hrvatska, Albanija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora) u obuci afganistanskih snaga sigurnosti u sklopu operacije ISAF. Bio bi to doprinos regionalnoj suradnji navedenih zemalja ali i konkretan doprinos misiji ISAF upravo sa onim sposobnostima koje su u ovom trenutku najpotrebnije – metoriranje i obučavanje Afganistanske narodne armije, zaključili su ministri Vukelić i Cikotić.

    Ministar Vukelić i ministar obrane BiH Cikotić o suradnji

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-obrane-rh-branko-vukeli-i-ministar-obrane-bih-selmo-cikoti-razgovarali-o-suradnji/hr_bih_1_20102010_v.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-obrane-rh-branko-vukeli-i-ministar-obrane-bih-selmo-cikoti-razgovarali-o-suradnji/hr_bih_2_20102010.jpg


Priopćenja