U Sinju odana počast poginulim pilotima i padobrancima

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/sinj_26012016_v.jpg
Foto: HRZ i PZO/ M. Karačić

U organizaciji 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ I PZO) u Sinju je danas, u utorak 26. siječnja 2016. obilježena 24. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja Branka Fridela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalice i Bojana Vojvode, pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda Split koji su tragično poginuli u padu zrakoplova AN 2 u naselju Šimci u Sinju 26. siječnja 1992. 

 

U susretu sjećanja i zahvale poginulim zrakoplovcima sudjelovale su obitelji poginulih branitelja, ratni prijatelji i zapovjednici te  izaslanstva lokalnih vlasti Splitsko-dalmatinske županije, gradova Sinja i Splita, predstavnici Udruga iz Domovinskog rata, aero-klubova Sinj i Split, a u ime postrojbe 93. zrakoplovne baze počast je odao zamjenik zapovjednika Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) satnik Stjepan Jović.

U program zahvale i sjećanja uključila se i letačka posada ETH koja je sa helikopterom Mi-8 MTV preletjela mjesto pogibije sinjskih zrakoplovaca odavši počast i letački pozdrav pripadnicima prve hrvatske zrakoplovne postrojbe utemeljene u Dalmaciji u vrijeme Domovinskog rata.
 
Svetu misu zadušnicu za poginule zrakoplovce u Svetištu Čudotvorne Gospe sinjske  služio je župnik  sinjskog Svetišta fra Ante Bilokapić u zajedništvu sa vojnim kapelanom iz vojarne Zemunik Ivom Topalovićem.



Vijesti