U povodu Svih Svetih i Dušnog dana položeni vijenci na Mirogoju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/mirogoj_30102009_1_v.jpg

U povodu blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, u petak, 30. listopada, u 9,00 sati,  državna su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj.


U izaslanstvu predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika OS RH Stjepana Mesića, načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić položio je vijence i zapalio svijeće kod spomenika „Glas hrvatske žrtve – Zid boli“ i Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja.

Izaslanstvo Oružanih snaga RH u sastavu: zamjenik načelnika GS OS RH za planove i resurse general pukovnik Slavko Barić, načelnik Uprave za logistiku GS OS RH general bojnik Josip Stojković i načelnik Uprave za personalne poslove GS OS RH brigadni general Tomo Medved položili su vijence i zapaliti svijeće kod spomenika „Glas hrvatske žrtve – Zid boli“ i Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja, te na grobnicu prvog hrvatskog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana.

Također, u 9,00 sati, državni tajnik MORH-a Pjer Šimunović u izaslanstvu Vlade RH, te izaslanstvo OS RH u sastavu: zamjenik načelnika GS OS RH za operacije kontraadmiral Zdenko Simičić, načelnik Uprave za operativne poslove i obuku GS OS RH brigadni general Drago Matanović i načelnik Uprave za Komunikacijsko-informacijske sustave GS OS RH brigadni general Blago Dujmović položili su vijence i zapalili svijeće na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju u Zagrebu.

 



Vijesti