17. obljetnica brigade Vukovi

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vukovi_03112009_v.jpg

U vojarni „Eugen Kvaternik“ u Gospiću, u utorak, 03. studenog,  održana je svečanost proslave 17. obljetnice osnutka 9. gardijske brigade i Dana prve motorizirane bojne gardijsko motorizirane brigade Vukovi. Svečanosti su nazočili zapovjednik Gardijsko motorizirane brigade HKoV-a brigadni general Mladen Fuzul, predstavnici zapovjedništva, načelnici struka gardijsko motorizirane brigade te bivši zapovjednici 9. gardijske brigade: brigadir Zvonko Brajković, brigadir Jozo Šerić i brigadir Blaž Beretin.


O nastanku i ratnom putu 9. gardijske brigade nazočnima je govorio zamjenik zapovjednika 1. motorizirane bojne „Vukovi“ satnik Saša Čače, a nazočnima se obratio i zapovjednik Gardijsko motorizirane brigade, brigadni general Mladen Fuzul koji je istaknuo doprinos 9. gardijske brigade u obrani Republike Hrvatske u Domovinskom ratu, te podsjetio na zadaće odrađene u misiji ISAF u Afganistanu i težišta za pripremu u misiji UNDOF na Golanskoj visoravni.

Po završetku svečanosti u vojarni „Eugen Kvaternik“održana je sv. Misa u kapelici Svetog Frane koju je vodio don Anđelko Kaćunko, te polaganje vijenaca kod spomen križa u vojarni.

Vijesti