U galeriji MORH-a otvorena izložba „Slutnja proslavljenog tijela u svjetlu duhovnog“

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/iz15042011v.jpg

U povodu Uskrsnih blagdana te u sklopu 20. jubilarne svečanosti „Pasionske baštine“ u galeriji MORH-a „Zvonimir“ danas, 14. travnja 2011. otvorena je izložba pod nazivom „Slutnja proslavljenog tijela u svjetlu duhovnog“.

U odabiru i postavu povjesničara umjetnosti Stanka Špoljarića na izložbi se predstavilo pet suvremenih hrvatskih umjetnika: Ana Guberina, Marijan Jakubin, Leila Michieli Vojvoda, Željko Mucko i Zvonimir Šepat, svaki sa po sedam slika sakralne tematike.

 

O dosadašnjih 20 godina „Pasionske baštine“ i njihovom raznovrsnim programom dramske, kazališne, književne, glazbene i likovne umjetnosti na otvorenju izložbe govorio je mrsc. Jozo Čikeš, predsjednik Udruge „Pasionska baština“.

Izložbu „Slutnja proslavljenog tijela u svjetlu duhovnog“ otvorio je povjesničar umjetnosti Stanko Špoljarić pojasnivši ujedno koncept izložbe, a to je: prikazati umjetnike koji se i inače posvećuju sakralnoj umjetnosti, a u ovim radovima više naginju ekspresionizmu, nego naraciji i opisivanju muke Kristove.

Izložba se može razgledati do 27. travnja 2011. u radno vrijeme galerije "Zvonimir": pon-pet od 10 do 18 sati. Ulaz je besplatan.



Vijesti