General Barić posjetio Armiju Republike Makedonije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/zngs_18042011v.jpg

Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH) za planove i resurse general pukovnik Slavko Barić od 14. do 16. travnja 2011. godine boravio je u pratnji suradnika u posjeti Armiji Republike Makedonije.

 

Tijekom prvog dana radnog posjeta Makedoniji general Barić susreo se sa zamjenikom načelnika Generalštaba Armije Makedonije general majorom Naserom Sejdiniem i sa zamjenikom ministra obrane Emilom Dimitrievim. Razgovaralo se o aktualnom stanju u Armiji Republike Makedonije i Oružanim snagama Republike Hrvatske, te o daljnjoj suradnji oružanih snaga dviju zemalja na bilateralnoj osnovi i u okviru regionalnih inicijativa. Izaslanstvo Oružanih snaga RH posjetilo je i Vojno medicinski centar u Skoplju.

Drugog dana posjeta general Barić posjetio je Združeno operativno zapovjedništvo Armije Makedonije te vojni poligon „Krivolak“.  Na poligonu se izvodi taktička obuka, taktičke i specijalizirane vojne vježbe za sve grane i rodove Armije Makedonije, te preduputna obuka za međunarodne misije i operacije s naglaskom na misiju ISAF. Hrvatskom su izaslanstvu, uz obilazak kapaciteta, prezentirane karakteristike i mogućnosti poligona.

Uz zamjenika načelnika GS OS RH za planove i resurse general pukovnika Slavka Barića, u izaslanstvu OS RH bili su načelnik stožera Zapovjedništva HKoV-a brigadni general Alojz Tomašević, zamjenik načelnika Uprave za operativne poslove i obuku GS OS RH brigadir Martin Starčević, te zamjenik načelnika Uprave za planiranje GS OS RH brigadir Darko Bijuklić.



Vijesti