U akciji traganja za nestalim ribarima angažirani brodovi HRM-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/faust_vrancic_20012010_v.jpg

Nacionalna središnjica traganja i spašavanja iz Rijeke uputila je 19. siječnja 2010. godine Ministarstvu obrane RH poziv da se u akciju traganja za nestalim ribarima Antom i Zlatkom Orušićem iz Komina uključe ronioci i brodovi Hrvatske ratne mornarice.

U srijedu, 20. siječnja u jutarnjim satima, 6 ronitelja Hrvatske ratne mornarice počeli su sa pretraživanjem prostora oko ušća Neretve. Roniocima HRM-a potporu pružaju brod Obalne straže RH „Faust Vrančić“ i stanovnici Komina sa svojim brodicama. Uvjeti ronjenja i pretraživanja su otežani zbog povećane riječne struje i loše vidljivosti rijeke Neretve koji su rezultat nedavnih poplava. Tijekom dana, roniocima na terenu pridružit će se još 4 protuminska ronioca kako bi se napori za pronalaskom nestalih ribara povećali.    
Brod „Faust Vrančić“ sa svojim gumenim čamcima i zrakoplov Pilatus angažirani su tijekom jutra u pretraživanju područje oko Pelješca kako bi se otklonila mogućnost da je struja nestale ribare odnijela dalje od ušća rijeke Neretve.

Vijesti