Tečaj za navigatora na vojnom vježbalištu Gakovo

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/gakovo_18112011_v.jpg

Instruktori Pješačke pukovnije i voditelj tečaja poručnik Mato Troha proveli su Tečaj za navigatora na vojnom vježbalištu Gakovo od 7. do 16. studenoga 2011. godine. Polaznici tečaja bili su pripadnici MN CS OMLT-a koji se pripremaju za odlazak u mirovnu misiju u Afganistanu. U povodu završetka tečaja pukovnik Radoslav Ravlić ispred Zapovjedništva Pješačke pukovnije uručio je potvrde o uspješno završenom tečaju.

Svrha tečaja je obučiti polaznike za rad na GPS uređajima te ih upoznati s radom na zemljovidima UTM projekcije. Polaznici tijekom obuke planiraju rute kretanja za pješačke i motorizirane kolone nakon čega pristupaju i praktičnom dijelu na zemljištu u skladu s planiranim rutama. Prilikom praktične provedbe ocjenjuje se točnost i poštivanje procedura u izvješćivanju. Obuka zahtijeva i fizičku pripremljenost polaznika jer se pješačke hodnje planiraju i preko desetak kilometara.

Voditelj tečaja poručnik Troha je iskazao zadovoljstvo radom i zalaganjem polaznika u provedbi tečaja te ih je ocijenio vrlo dobrim ocjenama.



Vijesti