Završetak obuke 7. naraštaja dragovoljnih ročnika

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pozega_08102011_v.jpg

U Središtu za temeljnu obuku u Požegi, danas 17. studenoga 2011. godine, obilježen je završetak dragovoljnog služenja vojnog roka 7. naraštaja dragovoljnih ročnika.

Postrojenim pripadnicima Središta za temeljnu obuku i dragovoljnim ročnicima, obratili su se zamjenik zapovjednika Središta, pukovnik Zoran Andrić i Zamjenik zapovjednika ZOD „Fran Krsto Frankopan“ brigadir Željko Šikić, koji su dragovoljnim ročnicima čestitali na uspješnom završetku obuke.

Tom prigodom, najboljim ročnicima 7. naraštaja uručene su pohvale i nagrade, a također uručena su i priznanja za ostvarene najbolje rezultate u sportskim natjecanjima, provedenim u sklopu taborovanja ročnika, koje se provodi u predzadnjem tjednu dragovoljnog služenja vojnog roka, kao i za najbolje postignute rezultate u provjerama motoričkih sposobnosti.

Najboljem ročniku 7. naraštaja, vojniku Denisu Matejčiću uručena je nagrada knjigom i značka najboljeg ročnika.

Sedmi naraštaj dragovoljnih ročnika, njih 295 od čega 30 ročnica, služenje vojnog roka započeo je 23. rujna 2011. godine.

Kroz dosadašnjih sedam naraštaja dragovoljnih ročnika, program obuke završilo je 1781, od čega 1579 muškaraca i 202 žene.


Priopćenja