Tečaj Osnove operacija potpore miru

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/tecaj_14122011_v.jpg

U Obučnom središtu za međunarodne vojne operacije u Rakitju od 12. do 16. prosinca 2011. godine po prvi puta provodi se tečaj Osnove operacija potpore miru, na kojem uz polaznike iz Ministarstva obrane sudjeluju i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva zdrastva i socijalne skrbi, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Ministarstva financija – Carinske uprave.

Tečaj Osnove operacija potpore miru razvijen je 2009. godine u Obučnom središtu za međunarodne vojne operacije, a provodi se na engleskom jeziku.

 

Cilj tečaja je pružanje temeljnih znanja i vještina časnicima i dočasnicima za izvršenje zadaća u operacijama potpore miru te djelatnicima drugih ministarstava za upoznavanje rada u MVO. Također, tečaj omogućava razumijevanje doktrine mirovnih operacija, taktika, tehnika i procedura koji se u njima primjenjuju te pruža uvid u mirovne operacije UN-a i NATO-a na taktičkoj razini. Uspješnim završetkom tečaja polaznici će biti upoznati s radom u međunarodnom okružju mirovnih operacija te će steći osnovna znanja i preduvjete za rad i boravak u MVO.

Ovo je prvi tečaj koji je uvjet kandidatima da bi mogli sudjelovati u međunarodnim vojnim operacijama, a u skladu s konceptom obuke za međunarodne vojne operacije predviđeno je održavanje četiri tečaja godišnje.









Vijesti