Svečano podignuta zastava RH u HQ ARRC u Ujedinjenoj Kraljevini

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/zastava_15072016_v.jpg
Izvor: arrc.nato.int

U vojarni Stožera Savezničkog korpusa za brzo djelovanje (Headquarter Allied Rapid Reaction Corps –HQ ARRC) u Innsworthu, Ujedinjena Kraljevina, u četvrtak, 14. srpnja 2016. održana je svečanost podizanja zastave Republike Hrvatske u znak obilježavanja punopravnog članstva u Stožeru.

Oružane snage Republike Hrvatske sudjeluju u radu Stožera savezničkog korpusa za brzo djelovanje (HQ ARRC) od prosinca 2015. godine od kada je na dužnosti voditelja planskog tima za bliske operacije pripadnik Oružanih snaga RH, pukovnik Tihomir Belas.

Stožer Savezničkog korpusa za brzo djelovanje HQ ARRC postoji od 1992. godine i najstariji je u NATO strukturi snaga, te ima značajnu ulogu kao jedan od najspremnijih i najuvježbanijih. Početkom ove godine, Stožer je započeo intenzivne pripreme za preuzimanje uloge zapovjedništva kopnene komponente NATO Snaga za brzo djelovanje (NATO Response Force- NRF) u 2017. godini.

Proces obuke i priprema za preuzimanje vodeće uloge u NATO Snagama za brzo djelovanje završit će vježbom "TRIDENT JUNCTURE 16" na kojoj će Stožer biti ocijenjen i certificiran.



Vijesti