Svečani ispraćaj XI kontingenta u misiju ISAF u Afganistan

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/novost_120208.jpg

U vojarni "Vitez Damir Martić" 12. veljače organiziran je ispraćaj XI kontingenta u misiju ISAF u Afganistan. Uz pripadnike kontingenta i članove njihovih obitelji na svečanom ispračaju bili su i ministar obrane Branko Vukelić, o.d. načelnika GSOS-a general pukovnik Slavko Barić, načelnik stožera HKoV-a brigadni general Slaven Zdilar te brojni drugi dužnosnici MO i OS-a.


U ovom kontingentu u misiju ISAF odlazi 168 pripadnika OS-a. U prigodnom obraćanju ministar Vukelić je kazao kako se Hrvatska opredjelila za aktivnu ulogu i sudjelovanje u mirovnim misijama diljem svijeta u očuvanju mira. "Hrvatska je danas zemlja koja je postala izvoznik mira i sigurnosti, i to ne samo u regiji nego, upravo kroz sudjelovanje naših vojnika, dočasnika i časnika u mirovnim misijama diljem svijeta." kazao je ministar Vukelić. Istaknuo je i da su pripadnici oružanih snaga dobro opremljeni i obučen za kvalitetno obavljanje zadaća u misijama za što redovito dobivaju pohvale. "Vjerujem da ćete kao i vaši prethodnici biti dostojanstveni predstavnik Hrvatske i Hrvatske vojske u Afganistanu" kazao je ministar obrane te im poručio da budu promotori demokratske Hrvatske sposobne i odgovorne u izvršenju bilo koje zadaće koja se pred nju postavi.

Puno uspjeha i sreće našim vojnicima koji odlaze u Afganistan poželio je i o.d. načelnika GSOS-a general pukovnik Slavko Barić. "Glavni stožer i Ministarstvo obrane stoje iza svojih vojnika i zadaća koje će obavljati u Afganistanu jer smo svjesni da su vaši zapovjednici kao i vi osobno uložili napor da se pripremite za sve zadaće koje vas očekuju." kazao je general Barić te dodao kako su tijekom priprema dostigli izuzetno visok stupanj pripremljenosti za obavljanje zadaće.

Uz to što im je poželio puno sreće i profesionalnog uspjeha general Zdilar je podsjetio da pripadnici OSRH-a u mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu sudjeluju od 2003. godine. Istaknuo je i kako Hrvatska želi da Afganistan postane i ostane stabilna država koja će svom narodu osigurati uvjete kako bi sami gradili svoju budućnost. "Upravo ste vi ti koji ćete dati svoj doprinos tome" kazao je general Zdilar te im poželio uspješno izvršavanje zadaća te da dostojanstveno predstavljaju Hrvatsku u svijetu i sretno se vrate u domovinu. Nakon prigodnih govora ministar Vukelić i ostali visoki uzvanici razgledali su opremu kojom će se naši vojnici koristiti u misiji ISAF.



Vijesti