Seminar u RACVIAC-u

U vremenu od 12. do 14. veljače 2008.g. u RACVIAC-u – Središtu za sigurnosnu suradnju održati će se seminar na temu: "Regionalna sigurnost - regionalno vlasništvo".

Tijekom seminara predstavnici zemalja Jugoistočne Europe i šire raspravljati će i definirati ključne elemente novog značenja regionalnog vlasništva, obveze i odgovornosti zemalja u regiji, te sa kakvim prednostima i izazovima se susreću na putu postizanja sigurnosti u regiji.

Seminar će otvoriti brigadir Vladimir Superina, zamjenik direktora RACVIAC-a, dok će uvodno predavanje, na temu unapređivanja suradnje u području regionalnog vlasništva, održati dr. Zoran Keković, profesor sa Fakulteta za sigurnost u Beogradu.

Seminaru će prisustvovati i Veleposlanik Republike Albanije u Hrvatskoj, NJ.E. gsp Pellumb Qazimi, koji će održati predavanje na temu "Regionalno sigurnosno vlasništvo", kao i Veleposlanik Republike Italije u Hrvatskoj, NJ.E. gsp Allesandro Pignatti Morano di Custoza, koji će održati predavanje na temu: "Regionalna suradnja u kontekstu europskih integracija". Među sudionicima biti će i studenti sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.



Najave