Studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Fakulteta prometnih znanosti u posjeti Eskadrili višenamjenskih helikoptera

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/fsb_04112011_v.jpg

Studenti druge godine diplomskog studija Fakulteta strojarstva i brodogradnje smjer zrakoplovstvo i studenti prve godine diplomskog studija Fakulteta prometnih znanosti smjer aeronautika posjetili su 3. studenoga 2011. godine Eskadrilu višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a u vojarni Lučko.

Tijekom posjeta piloti i zrakoplovni tehničari Eskadrile su, u sklopu održavanja terenske nastave iz kolegija Teorija leta helikoptera, studente upoznali s općim karakteristikama helikoptera Mi-171 Sh te zadaćama koje trenutačno obavlja eskadrila. Studenti su također upoznati s postupcima u slučaju izvanrednih situacija te su im prezentirana iskustva iz mirovnih misija. Poseban interes studenti su pokazali za predavanje o autorotaciji te organizaciji i tehnologiji održavanja helikoptera. Ovim je posjetom studentima pružena mogućnost neposrednog uvida u zrakoplovnu tehniku i opremu te razgovor sa zrakoplovnim osobljem.



Vijesti