Spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje na Kosovu i u Mađarskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/11/20201120-kfor-2-1024x766.jpg
Spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje na Kosovu i u Mađarskoj | Foto: 33. HRVCON

U operaciji KFOR i Zapovjedništvu multinacionalne divizije – centar obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prigodno su obilježili pripadnici 33. hrvatskog kontingenta u NATO operaciji KFOR na Kosovu minutom šutnje i paljenjem svijeća ispred križa kapele “Svetog Križa” u kampu Film Citiy u Prištini. Počast žrtvama Domovinskog rata odala je i veleposlanica Republike Hrvatske na Kosovu gospođa Danijela Barišić, koja je sa zapovjednikom 33. HRVCON-a, brigadirom Predragom Harmicarom, zapalila svijeću ispred križa kapele “Svetog Križa”. Tom prigodom, održana je i sveta misa posvećena žrtvama Domovinskog rata koju je predvodio austrijski vojni kapelan Saša Kasper.

Također, počast svim žrtvama odali su i pripadnici 1. HRVCON-a Zapovjedništva multinacionalne divizije – centar (HQ MND-C) u Mađarskoj, na čelu s general-bojnikom Denisom Tretinjakom, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred zgrade Zapovjedništva HQ MND-C.

Prigodno obilježavanje nastavljeno je u crkvi Svetog Imre u Szekesfehervaru gdje je fra Vencel Toth održao svetu misu kojoj su nazočili i veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Mađarskoj njegova ekselencija dr.sc. Mladen Andrlić sa suradnicima te počasni konzul Republike Hrvatske u Republici Mađarskoj dr. Atila Kos.

U prigodoom programu su sudjelovali i predstavnici zemlje domaćina, odnosno pripadnici mađarske vojske predvođeni zamjenikom zapovjednika HQ MND-C, brigadnim generalom Siposs Ernő Péter.

Obilježavanje je provedeno u skladu s epidemiološkim mjerama zaštite protiv virusa COVID-19.

Spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje na Kosovu i u Mađarskoj | Foto: 33. HRVCON

Objava Spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje na Kosovu i u Mađarskoj pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti