Seminar "Upravljanje katastrofama" u RACVIAC-u

U vremenu od 20. do 22. veljače 2008.g. u RACVIAC-u – Središtu za sigurnosnu suradnju, u suradnji sa Inicijativom za spremnost i prevenciju katastrofa (DPPI), kojom od početka ove godine predsjedava Republika Hrvatska, održati će se seminar «Upravljanje katastrofama», na temu: NATO standardi i procjena projekta i postupaka s naglaskom na hidrometeorološkom aspektu, namijenjen stručnjacima i višim menadžerima.


Seminar će otvoriti Ambasador Nedžad HADŽIMUSIĆ, Direktor RACVIAC-a dok će uvodno predavanje održati gđa. Jadranka MIHALJEVIĆ, pomoćnica Direktora Seizmološkog instituta u Crnoj Gori. Također, jedan od predavača biti će i prof. Dimiter SYRAKOV, stručnjak NATO programa za sigurnost kroz znanost, te dr.sc. Vlasta TUTIŠ, pomoćnica direktora Državnog hidrometeorološkog zavoda Republike Hrvatske.

Svrha seminara je predstavljanje svih važnih tema vezanih uz NATO-ove standarde i procedure, te povećanje zajedničke suradnje u području katastrofa sa aspekta hidrometeorologije između zemlja Jugoistočne Europe.Sudionici seminara biti će predstavnici trinaest zemalja iz regije i šire, koji su stručnjaci u područjima upravljanja katastrofama, civilne zaštite te hidrometeorologije.



Najave