Ministar obrane uručio je visoko hrvatsko odličje prijašnjem američkom vojnom izaslaniku u RH

Ministar obrane Branko Vukelić, u Veleposlanstvu RH u Washingtonu, u ponedjeljak 18.veljače 2008. na prigodnoj svečanosti uručio je visoko hrvatsko odličje prijašnjem američkom vojnom izaslaniku u Hrvatskoj, brigadiru Kennethu Stolworthyu.


Ministar obrane uručio je brigadiru Stolworthyu "Red hrvatskog trolista", kojima ga je odlikovao predsjednik Stjepan Mesić, i zahvalio mu se na potpori koju je pružao Hrvatskoj za ulazak u NATO i njegovom osobnom doprinosu naporima Hrvatske na tom području.

Zahvaljujući se na primljenom odličju, brigadir Stolworthy je istaknuo da je profesionalno napredovao u Hrvatskoj, te naglasio kako ni najmanje ne sumnja da će Hrvatska biti pozvana u NATO na predstojećem summitu u Bukureštu. Posebno je istaknuo kako je zadivljen s pripadnicima OS RH u misiji ISAF u Afganistanu, koji jako dobro predstavljaju Hrvatsku i obavljaju odličan posao u toj azijskoj zemlji.

Inače, Red hrvatskog trolista dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za RH stečene u ratu, izravnoj ratnoj opasnosti ili u iznimnim okolnostima u miru.



Vijesti