Sastanak u MORH-u s predstavnicima sindikata

Državni tajnik Željko Goršić sa suradnicima primio je 17. travnja predstavnike Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika i Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama te Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu.
Na redovitom sastanku održanom u Ministarstvu obrane razgovaralo se o aktualnom tijeku preustroja obrambenog sustava, u sklopu kojega se uz proces zanavljanja osoblja istodobno odvija i proces izdvajanja dijela osoblja.

S ciljem pronalaženja najboljeg rješenja, dogovoreno je da se osnuje zajedničko povjerenstvo u kojemu bi predstavnici Ministarstva obrane i sindikata u narednih mjesec dana donijeli prijedlog odluke o stimulativnim otpremninama za državne službenike i namještenike koji bi bili izdvojeni iz sustava MORH-a i OSRH-a.
Državni tajnik Željko Goršić napomenuo je će sustav nastaviti s realizacijom smjernica zadanih Dugoročnim planom razvoja i pritom nastojati poštivati zadane rokove, no ponajprije vodeći računa o ljudima unutar sustava.
Načelnik Uprave za personalne poslove GSOS-a brigadir Tomo Medved izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim tijekom preustroja, s čime se složio i čelnik Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama Radimir Delić, te je još jednom istaknuta važnost međusobne suradnje u tom procesu.
Kako je najavljeno, u predstojećem razdoblju očekuje se i prijem novih djelatnika u obrambeni sustav te je u skladu s tim ove godine donijeta odluka o mogućnosti primanja novih službenika i namještenika u statusu pripravnika.
Na kraju je dogovoren nastavak intenzivne suradnje, koja će se i ubuduće odvijati kroz redovite sastanke sindikalnih predstavnika s čelnicima Ministarstva obrane.

Priopćenja