Načelnik GS Republike Estonije u posjetu MORH-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/estonac_m.jpg

Državni tajnik Ministarstva obrane Željko Goršić, uz nazočnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala zbora Josipa Lucića i suradnika, primio je danas, u petak 18. travnja 2008. načelnika Glavnog stožera Republike Estonije general pukovnika Antsa Laaneotsa.


Državni tajnik Goršić zahvalio je na angažmanu Estonije u mirovnoj misiji u Hrvatskoj ali i našoj regiji, istaknuvši kako je Hrvatska u kratkom roku, od zemlje primateljice mirovnih snaga, postala zemlja koja sudjeluje u očuvanju mira diljem svijeta.
Načelnik GS Estonije Ants Laaneots rekao je da je Hrvatskoj brzi put do punopravnog članstva u NATO-u osiguran, istaknuvši kako je Hrvatska na summitu te organizacije u Bukureštu dobila bezrezervnu potporu svih članica NATO-a.

Na sastanku je istaknuta mogućnost suradnje u školovanju kadrova ali i razmjeni iskustava iz međunarodnih misija između estonske vojske i OS RH.
Estonija u mirovnim misijama sudjeluje od 1994. godine, a danas ima približno jednak broj pripadnika u misijama kao i Hrvatska.

Priopćenja