Sastanak državnog tajnika Mate Rabotega sa zapovjednikom ISAF-a generalom zbora Davidom D. McKiernanom

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/isaf_velika.png

Državni tajnik Mate Raboteg na čelu visokog izaslanstva MORH-a i GS OS RH susreo se 2. prosinca sa zapovjednikom ISAF-a generalom zbora Davidom D. McKiernanom. General je izrazio zadovoljstvo susretom s državnim tajnikom Rabotegom i zamjenikom načelnika GS OS RH kontraadmiralom Zdenkom Simičićem istaknuvši kako mu je čast susresti se s predstavnicima Republike Hrvatske o čijem se sudjelovanju i doprinosu misiji ISAF govorio biranim riječima.

Državni tajnik Raboteg izjavio je kako su razlozi posjeta ISAF-u osobni uvid u djelovanje hrvatskog kontingenta i eventualne potrebe za poboljšanjem u smislu potpore. Drugi razlog posjeta, osobito susreta sa zapovjednikom ISAF-a McKiernanom je očitovanje čvrste potpore hrvatske Vlade misiji u Afganistanu te opredjeljenje za nastavak djelovanja u misiji s istom veličinom snaga, ali i s novim sposobnostima.

General McKiernan izrazio je zahvalnost ministru obrane i hrvatskoj Vladi na doprinosu misiji izrazivši optimizam u uspjeh misije izgradnje povjerenja i stabilnosti u Islamskoj Republici Afganistanu, gdje pripadnici hrvatskih Oružanih snaga daju zapaženi doprinos zajedničkim naporima.

U sklopu posjeta ISAF-u državni tajnik Raboteg, kontraadmiral Simičić, zapovjednik 12. HRVCON-a brigadir Zlatko Ferenčević, načelnik Uprave KIS GS OS RH brigadir Blago Dujmović, zapovjednik Zapovjedno operativnog središta brigadir Vlado Šindler, zamjenik načelnika SOJI pukovnik Dražen Jonjić i prvi dočasnik OS RH časnički namjesnik Goran Turk posjetili su Združeno operativno središte ISAF-a gdje ih je načelnik CJOC-a brigadir Michael Newman upoznao s načinom rada i dnevnim aktivnostima. Također, susreli su se s pripadnicima HRVCON-a koji rade u stožeru ISAF-a, u kojemu profesionalno obnašaju vrlo odgovorne dužnosti.


Priopćenja