Sastanak državnih tajnika ministarstava obrane Hrvatske i Slovenije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/simunovic_01_24112010_v.jpg

Državni tajnik MORH-a Pjer Šimunović sa suradnicima susreo se danas, 24. studenog 2010. sa državnim tajnikom ministarstva obrane Republike Slovenije Urošom Krekom, u Cerklju na Krki. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj bilateralnoj suradnji na području obrane, doprinosu dviju zemalja u međunarodnim mirovnim operacijama i strateškom planiranju.

Višegodišnja suradnja dvaju ministarstava ocijenjena je uspješnom posebice na području vojne izobrazbe i osposobljavanja, obrambenog planiranja, logistike, sigurnosno obrambenih konzultacija, razmjene iskustava u međunarodnim operacijama i drugih područja iz obrambenog sustava.

Državi tajnik Krek zahvalio je državnom tajniku Šimunoviću na suradnji u sklopu školovanja pripadnika slovenske vojske na visokoj Dočasničkoj školi na Hrvatskom vojnom učilištu, te za druge oblike edukacije kroz tečajeve i konferencije. Hrvatskom izaslanstvu slovenska je strana prezentirala nastavak reforme organizacijske strukture ministarstva te strateške dokumente kao što su Rezolucija o strategiji o nacionalnoj sigurnosti i Rezolucija o dugoročnom programu razvoja slovenske vojske do 2025. godine.

Također razgovaralo se i o dosadašnjim iskustvima sudjelovanja u međunarodnoj operaciji ISAF u Afganistanu, a po završetku službenog dijela upriličen je i posjet vojnoj zračnoj luci Cerklje na Krki.





Vijesti