Razmjena iskustva u održavanju borbenih aviona

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/razmjena_hrz_13092013_v.jpg

U 91. zrakoplovnoj bazi na Plesu, u vojarni "Pukovnik Marko Živković", američki tim sastavljen od četiri pripadnika Ratnog zrakoplovstva SAD-a (USAF) od 9. do 13. rujna 2013. provodio je aktivnost  "Fighter aircraft maintenance" iz područja ustroja i procesa održavanja borbenih aviona u USAF-u.

Pukovnik Louis J. Marnell, stožerni narednici Joseph Travis Robbins i Nathaniel Kiser, te nadnarednik Daniel C. Baker su hrvatskim kolegama podijelili iskustva s područja održavanja aviona i zrakoplovne tehnike u američkim bazama u Europi.

Kroz nekoliko stručnih tema prezentirali su ustroj zrakoplovnih postrojbi te njihove glavne ciljeve i zadaće. Istaknut je bitan proces školovanja vojnika i dočasnika od prvog dana ulaska u USAF, sve do samostalnog rada na avionu, kao i proces od dolaska časnika na prvu zapovjednu dužnost do stjecanja sposobnosti za samostalno donošenje odluka i zapovijedanja.

U Zrakoplovno-tehničkoj bojni 91. zrakoplovne baze obnašatelj dužnosti zapovjednika satnije za zrakoplovno tehničko održavanje helikoptera, natporučnik Željko Kocijan prezentirao je ustroj ZT postrojbi, a nakon prezentacije pripadnici „Fighter aircraft maintenance“ tima su posjetili drugi stupanj održavanja u 91. zb. Djelatnici bojne  upoznali su američki tim sa svim tipovima aviona i helikoptera i opremom koja se koristi u bazi.

Pukovnik Louis J. Marnell istaknuo je kako je njegov tim imao priliku kroz ovu aktivnost s hrvatskim pripadnicima podijeliti iskustva o radu, organizaciji, osposobljavanju i opremanju u Ratnom zrakoplovstvu SAD-a. Pri tom je naglasio kako je ova aktivnost pružila veliku priliku za obostranu razmjenu iskustva u cilju ostvarivanja što boljeg održavanja zrakoplova, te kako su dragocjene ideje o tehničkom i profesionalnom unapređivanju pripadnika zrakoplovstva.

    Razmjena iskustva u održavanju borbenih aviona

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/razmjena-iskustva-u-odrzavanju-borbenih-aviona/razmjena_hrz_13092013_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/razmjena-iskustva-u-odrzavanju-borbenih-aviona/razmjena_hrz_13092013_02.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/razmjena-iskustva-u-odrzavanju-borbenih-aviona/razmjena_hrz_13092013_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/razmjena-iskustva-u-odrzavanju-borbenih-aviona/razmjena_hrz_13092013_04.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/razmjena-iskustva-u-odrzavanju-borbenih-aviona/razmjena_hrz_13092013_05.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/razmjena-iskustva-u-odrzavanju-borbenih-aviona/razmjena_hrz_13092013_06.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/razmjena-iskustva-u-odrzavanju-borbenih-aviona/razmjena_hrz_13092013_07.jpg


Vijesti