Razmjena iskustava u području odnosa s javnošću

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/uoj_soji_03062009v.jpg

 

U sklopu aktivnosti unutar Godišnjeg plana obrambene suradnje, a u okviru bilateralne suradnje sa zemljama u regiji, u posjetu Službi za odnose s javnošću i informiranje MORH-a, boravilo je danas izaslanstvo Uprave za odnose s javnošću Ministarstva obrane Republike Srbije predvođeno načelnikom, kapetanom bojnog broda Petrom Boškovićem.

Izaslanstvo je u MORH-u primio načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje Goran Grošinić koji je prezentirao najvažnije aktivnosti Službe i rad pojedinih odjela u Službi, a nakon čega su razmijenjena međusobna iskustva u području odnosa s javnošću u obrambenom sustavu. "Posebna pažnja posvećena je promidžbi projekata privlačenja osoblja u oružane snage ali i novim medijima – internetu, kao alatu za proaktivno komuniciranje sa javnošću. Novi mediji, kao što je internet, svakako omogućuju još brži i kvalitetniji pristup svim informacijama iz područja ministarstva obrane i oružanih snaga, a upravo to je jedna od odlika i novih internetskih stranica MORH-a “, rekao je načelnik Grošinić.

Složivši se sa ocijenom utjecaja  i uloge interneta danas u komunikaciji s javnošću, načelnik Bošković je istaknuo kako su ovakvi susreti upravo idealna prilika za direktnu razmjenu iskustava ljudi koji se bave istim poslom - odnosima s javnošću.  „Bitna su nam i iskustva SOJI-a u komuniciranju tema vezanih uz sudjelovanje vaših kontingenata u mirovnim misijama, pogotovo jer se i mi spremamo za takve zadaće“, naglasio je načelnik Bošković.  

Izaslanstvo Republike Srbije, u sklopu posjeta obišlo je i Obučno središte za međunarodne vojne operacije u Rakitju, predstavljen im je i rad Odjela hrvatskih vojnih glasila i redakcije Hrvatskog vojnika. Tijekom službenih razgovora izaslanstvu Uprave za odnose s javnošću  Ministarstva obrane Republike Srbije pridružio se i vojni izaslanik Republike Srbije u Republici Hrvatskoj brigadir Radomir Ilić. 

 



Vijesti