Radovi na uređenju vojarne Zemunik

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/zemunik_velika.png

Uz kontinuirano protupožarno uređenje cijelog kompleksa vojarne, unazad nekoliko dana intenzivirani su obimniji radovi na postavljanju nove zaštitne vanjske ograde u dužini 3 km uz cestu Zadar-Zemunik, te potpuna rekonstrukcija i obnova glavnog ulaza u vojarnu Zemunik koja time poprima nove vizure.

Želeći upoznati javnost sa provedbom navedenih aktivnosti, za novinare je u petak, 7 studenoga 2008. u zemuničkoj vojarni organiziran posjet gdje im je zapovjednik vojarne brigadir Miroslav Kovač prezentirao dosadašnje aktivnosti i planove uređenja koje se provodi u sklopu vježbe "Plamen 2008".

Sveukupno je na provedbi zadaće angažirano 60 djelatnika HRZ i PZO, a kao zanimljivost u aktivnostima koje slijede je postav eksponata zrakoplovnih letjelica koje su se koristile tijekom Domovinskog rata ili su dio ratnog plijena. Svojevrsni muzej na otvorenom trebao bi se završiti do obilježavanja Dana HRZ i PZO u prosincu ove godine i zasigurno bit će posebno zanimljiv zrakoplovnim zaljubljenicima, te brojnim učenicima koji pohode vojarnu Zemunik upoznavajući jednu letačku postrojbu i tehniku na kojima lete hrvatski vojni piloti.

{mosmodule module=Radovi na uređenju vojarne Zemunik}


{mosmodule module=Radovi na uređenju vojarne Zemunik}

{mosmodule module=Radovi na uređenju vojarne Zemunik}

Vijesti