Radni sastanak PP NOS-a i DUZS

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/sastanak_18062010_v.jpg

U Središtu za koordinaciju gašenja šumskih požara u Divuljama, u petak, 18. lipnja održan je mjesečni koordinacijski sastanak predstavnika Oružanih snaga RH i Državne uprave za zaštitu i spašavanje, u cilju usklađivanja rada svih državnih tijela u protupožarnoj sezoni 2010. godini.

Sastanku su nazočili zamjenik načelnika GS OS za operacije, kontraadmiral Zdenko Simičić, ravnatelj DZUS-a Damir Trut, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Mladen Jurin, zapovjednik PP NOS-a OS RH, general bojnik Mate Obradović i načelnik Uprave za operativne poslove i obuku, brigadni general Drago Matanović.
Kontraadmiral Zdenko Simičić u svom obraćanju istaknuo je da je težište na angažmanu zrakoplovnih vojnih snaga, ali u slučaju potrebe pripravna je i kopnena vojska te Hrvatska ratna mornarica. „Spremni smo pružiti kompletnu potporu gašenju požara i nema opravdanja nepružanju takove potpore", rekao je kontraadmiral Simičić naglasivši kako Oružane snage RH i Državna uprava za zaštitu i spašavanje imaju zajedničke protupožarne planove te da će se nastaviti već započete zajedničke obuke.
Tijekom sastanka general bojnik Mate Obradović održao je prezentaciju o stupnju realizacije zadaća iz Plana uporabe OS RH u gašenju šumskih požara u 2010. godini i drugih zadaća PP NOS-a OS RH.



Vijesti