Brifing za medije povodom Konferencije zapovjednika kopnenih vojski NATO-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/brifing_17062010_v.jpg

Nakon završetka Konferencije zapovjednika kopnenih vojski NATO-a koja se održala 16. i 17. lipnja 2010. u Zagrebu u organizaciji Savezničkog Zapovjedništva snaga Madrid zapovjednik Savezničkog zapovjedništva snaga Madrid general pukovnik Alfredo Cardona Torres i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mladen Kruljac dali su izjave za medije.

U svom obraćanju novinarima general pukovnik Torres rekao je kako veliki posao za vojne zapovjednike tek dolazi jer je ovo početak nove reorganizacije NATO-a. „Trebamo sačekati odobrenje Novog strateškog koncepta i potom će biti puno posla u prilagodbi njemu“, naglasio je Torres. Govoreći o hrvatskim kolegama, istaknuo je da kao zapovjednik Savezničkog zapovjedništva snaga Madrid vrlo pažljivo promatra integraciju OS RH u NATO-u i misli da pripadnici OS RH rade vrlo dobar i profesionalan posao.
„Organizacija Konferencije bila je zahtjevni i veliki ispit za Oružane snage RH i Hrvatsku kopnenu vojsku, budući da je riječ o dosad najvećem skupu ovakvog tipa“, istaknuo je zapovjednik HKoV-a  general pukovnik Kruljac.Priopćenja