Državni tajnik Šimunović na sastanku Skupštine Zapadnoeuropske unije

Državni tajnik Ministarstva obrane RH Pjer Šimunović sudjelovao je danas, 16. lipnja 2010. na 58. plenarnom sastanku Skupštine Zapadnoeuropske unije u Parizu gdje je  održao izlaganje u okviru prezentacije izvješća pod nazivom "EU i zapadni Balkan".

Državni tajnik Šimunović između ostaloga naglasio je zajedničku predanost Republike Hrvatske i europskih partnera stabilnosti i prosperitetu Jugoistočne Europe, značaj reformi koje RH provodi u okviru pristupanja Europskoj Uniji te snažan utjecaj integracijskih procesa na suradnju u regiji.  "Republika Hrvatska pruža snažnu potporu državama u regiji na njihovom putu u europske integracije. Pored zagovaranja nastavka procesa proširenja euroatlantskih integracija, RH nastoji pružiti i praktičnu pomoć državama u regiji kroz održavanje stalnih konzultacija, razmjenu iskustava i naučenih lekcija, predaju prijevoda pravne stečevine bez naknade te kroz unaprjeđivanje obrambene suradnje s ciljem razvoja sposobnosti za doprinos međunarodnim mirovnim operacijama i operacijama odgovora na krize", istaknuo je Šimunović. Također, pozitivno je ocijenio dosadašnji napredak u regiji koji pruža temelj za opravdani optimizam istaknuvši kako još uvijek postoje određeni izazovi koji zahtijevaju pozornost i angažiranost međunarodne zajednice, posebno Europske unije i NATO-a.
Državni tajnik Šimunović na sastanku Skupštine Zapadnoeuropske unije u Parizu sudjelovao je kao predstavnik predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor.



Vijesti