"Vojska pobjednika" u Galeriji "Badrov"

"Vojska pobjednika" naziv je izložbe vojnih fotografija autora Davora KIRINA i Tomislava BRANDTA, otvorene 7. listopada u Galeriji "Badrov" u Zagrebu. Izložba je postavljena povodom Dana neovisnosti, a priređena je pod pokroviteljstvom Ministarstva obrane, čiji su autori dugogodišnji djelatnici.


Iz golemog opusa njihovih fotografija s vojnom tematikom odabran je tek dio vrhunskih uradaka te dvojice majstora fotografije na kojima je prikazan hrvatski vojnik snimljen u različitim trenucima i na raznim mjestima – na terenu, u akciji, na postrojavanjima, u mirovnoj misiji, s djetetom u naručju; diljem Hrvatske, ali i u Afganistanu te na Golanskoj visoravni, gdje pripadnici OSRH-a sudjeluju u misijama NATO-a i UN-a. Uz Brandtove i Kirinove fotografije, na izložbi je i nekoliko uradaka svjetski poznatog japanskog fotografa Katsuhika Tokunage, koje je snimio tijekom boravka u Hrvatskoj.
Izložbu je otvorio pukovnik Dražen Jonjić, zamjenik načelnika MORH-ove Službe za odnose s javnošću i informiranje, a može se razgledati do 18. listopada.

Vijesti