Promocija polaznika Izobrazbe za razvoj vođa

U Dočasničkoj školi „Damir Tomljanović Gavran“ u Požegi 17. lipnja  2016. svečano je obilježen završetak šestog naraštaja Izobrazbe za razvoj vođa.

Svečanosti su nazočili zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-pukovnik Slavko Barić, zapovjednik Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“ pukovnik Zdenko Šakota, zapovjednik Središnjice KIS-a brigadir Miro Zeljko, zapovjednik pukovnije Vojne policije brigadir Mato Radoš, prvi dočasnici grana Oružanih snaga i pristožernih postrojbi te vojni kapelan Željko Volarić.

Izobrazba je započela 16. svibnja 2016., nakon provedene selekcije, i trajala je pet tjedana a uspješno su je završila 94 vojnika. Izobrazba za razvoj vođa predstavlja najvažniji korak u profesionalnom razvoju svakog vojnika. Riječ je o prvoj razini dočasničke izobrazbe, kojom vojnici stječu znanje i vještine za uspješno obnašanje prvih dočasničkih dužnosti i ostvaruju uvjete za mogućnost rasporeda na odgovarajuću dočasničku dužnost.

Zapovjednik Dočasničke škole pukovnik Šakota, pismeno je pohvalio najuspješnije polaznike. Najboljim polaznikom naraštaja proglašen je vojnik Vladimir Čagalj iz  Gardijske motorizirane brigade. Drugi najuspješniji polaznik je vojnik Davorin Jurišić iz Gardijske motorizirane brigade, dok je treći vojnik Nikola Šajnović također iz Gardijske motorizirane brigade.

„Izobrazba je bila zahtjevna ali i kvalitetna i smatram da je svakom od nas donijela neka nova znanja i vještine. Cilj izobrazbe je da od kvalitetnih vojnika, koji su selektirani i odabrani od svojih postrojbi, stvori vođe, odnosno temelj za razvoj kvalitetnih vođa, a instruktori su u tome potpuno uspjeli. Osobno sam ponosan što sam izabran za najboljeg polaznika. Velikim dijelom to mogu zahvaliti svojoj postrojbi iz koje sam donio kvalitetno predznanje i drago mi je da je i ovo pokazatelj da radimo dobro i da časno nosimo ime „Pauci“, istaknuo je najbolji polaznik naraštaja, vojnik Vladimir Čagalj.



Vijesti