Promocija monografija gardijskih brigada OS RH iz Domovinskog rata

Povodom 20. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske, u četvrtak, 26. svibnja 2011., s početkom u 11.00 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (Hrvatske bratske zajednice 4) održat će se promocija monografija vojno-redarstvenih postrojbi Oružanih snaga RH u Domovinskom ratu 1991.–1996. godine.

Na promociji monografija nazočit će ministar obrane RH Davor Božinović, načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić, te autori monografija gardijskih brigada OS RH iz Domovinskog rata.

Riječ je o monografijama 2. gardijske brigade „Gromovi“, 4. gardijske brigade „Pauci“, 7. gardijske brigade „Pume“ i 9. gardijske brigade „Vukovi“. Monografije prikazuju svojevrsnu kronologiju gardijskih brigada iz Domovinskog rata, od njihova ustrojavanja, ratnog puta, do završetka Domovinskog rata te su podsjetnik na događaje i ljude koji su obilježili noviju hrvatsku povijest. Autori monografija su najvećim dijelom umirovljeni zapovjednici i pripadnici gardijskih brigada. Nakladnik je Glavni stožer Oružanih snaga RH.  

Molimo predstavnike medija zainteresirane za promociju monografija da dođu u četvrtak, 26. svibnja 2011. u predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice (Hrvatske bratske zajednice 4), najkasnije do 10.45 sati. Ulaz za pješake je iz ulice Hrvatske bratske zajednice 4, a ulaz za vozila je sa zapadne strane Nacionalne i sveučilišne knjižnice iz ulice Miramarska – Vladimira Preloga.

Osoba za kontakt je načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a Goran Grošinić, mob: 098/312-839.



Najave