Proglašen najbolji vojnik i dočasnik mjeseca u HKoV-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/docasnik_hkov_1_19022013_v.jpg

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Dragutin Repinc danas, 19. veljače 2013., pohvalio je najboljeg  dočasnika i vojnika HKoV-a za mjesec siječanj.

Najboljima u siječnju su proglašeni desetnik Danijel Kovač pripadnik Gardijske oklopno mehanizirane brigade  i razvodnik Vaclav Fijala  iz Bojne za nuklearno-biološko-kemijsku obranu. Odabir i bodovanje vojnika i dočasnika za ovo prestižno priznanje provelo je nadležno povjerenstvo Hrvatske kopnene vojske.

General Repinc je dodjeljujući pohvalnice rekao da su Kovač i Fijala svojim primjerom pokazali kako vojnici trebaju raditi i ponašati se, te da oni mogu biti poticaj ostalima da jednakim žarom pokušaju steći ista priznanja.

Desetnik Danijel Kovač je predložen za priznanje zahvaljujući radu na obuci sastavnica 21. HRVCON-a za misiju ISAF, ali i zbog pravovremene reakcije kada je ugasio požar u jednom od objekata i tako spriječio štetne posljedice po ljude i imovinu.

Razvodnik Vaclav Fijala se istaknuo tijekom velikih siječanjskih snježnih padalina, kada je neprekidno radeći bez odmora  od 13. do 15. siječnja, uspješno održavao radnu ispravnost kamiona ralice.

Svojom je snalažljivošću, sposobnošću i samoinicijativom, bez obzira na tehnološke i vremenske neprilike, osigurao uvjete za nesmetan život, rad, opskrbu i boravak u vojarni "Pukovnik Milivoj Halar" u Dugom Selu.

    Proglašen najbolji vojnik i dočasnik mjeseca u HKoV-u

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/proglaen-najbolji-vojnik-i-doasnik-mjeseca-u-hkov-u/docasnik_hkov_1_19022013_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/proglaen-najbolji-vojnik-i-doasnik-mjeseca-u-hkov-u/docasnik_hkov_1_19022013_02.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/proglaen-najbolji-vojnik-i-doasnik-mjeseca-u-hkov-u/docasnik_hkov_1_19022013_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/proglaen-najbolji-vojnik-i-doasnik-mjeseca-u-hkov-u/docasnik_hkov_1_19022013_04.jpg


Vijesti