Pripadnici 4. HRVCON-a donirali sredstva dječjoj bolnici u Poljskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/donacija_bialystok_21072019_2-1024x683.jpg
Foto: ČOJI 4. HRVCON eFPBG-POL

Pripadnici 4. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj (NATO efP BG – POL) donirali su prikupljena sredstva Dječjoj sveučilišnoj kliničkoj bolnici za djecu oboljelu od malignih bolesti u Białystoku u Poljskoj, a donirana sredstva iskoristit će se za izgradnju dječjeg igrališta.

Predstavnike HRVCON-a predvođene zapovjednikom 4. HRVCON-a bojnikom Predragom Srđenovićem dočekala je voditeljica odjela i predstavnica poljske zaklade „Pomagam“ putem koje se prikupljaju sredstva, dr. med. Katarzyna Muszińska-Rosłan.

Bojnik Srđenović tom je prigodom rekao: “Dolaskom u Poljsku toliko smo srdačno i prijateljski primljeni, kao da smo došli kući, i željeli smo se barem malo odužiti lokalnoj zajednici. Kada smo sakupili novce, pitali smo svoje poljske kolege gdje je donacija najpotrebnija i kada nam je predstavljen projekt izgradnje igrališta za dječju bolnicu, odlučili smo se sudjelovati u toj akciji, s nadom da će i drugi slijediti naš primjer.”

Ideja za humanitarnom akcijom se rodila početkom dolaska 4. HRVCON-a u područje aktivnosti, a pobjedom ekipe 4. HRVCON-a na lokalnom nogometnom natjecanju, odlučeno je da će sav prihod od nagrade, kao i dodatna sredstva koja su pripadnici 4. HRVCON-a prikupili, biti darovana u dobrotvorne svrhe.

Sudjelovanjem u aktivnostima ojačane prednje prisutnosti članice NATO-a dokazuju jedinstvo, sposobnost i spremnost za obranu integriteta i suvereniteta granica i potvrda su svim članicama kako se mogu pouzdati da će NATO izvršiti svoju temeljnu zadaću, a to je kolektivna obrana svih zemalja članica od mogućih prijetnji.

Foto: ČOJI 4. HRVCON eFPBG-POL

 

Objava Pripadnici 4. HRVCON-a donirali sredstva dječjoj bolnici u Poljskoj pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti