Primopredaja dužnosti zapovjednika Topničko-raketne bojne

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/primopredaja_duznosti_bosoric_zukina_19072019_02-1024x678.jpg
Novi zapovjednik Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade je bojnik Marijan Žukina | Foto: sžn Ž. Benjak

U vojarni “Bilogora“ u Bjelovaru u utorak, 30. srpnja 2019. održana je svečanost primopredaje dužnosti zapovjednika Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade. Novi zapovjednik bojne je bojnik Marijan Žukina, kojemu je dužnost predao pukovnik Željko Bosorić. U oproštajnom govoru pukovnik Bosorić zahvalio je svima na suradnji, poručivši: “Posebno me radosti što postrojbu preuzima bojnik Žukina, koji […]

U vojarni “Bilogora“ u Bjelovaru u utorak, 30. srpnja 2019. održana je svečanost primopredaje dužnosti zapovjednika Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade. Novi zapovjednik bojne je bojnik Marijan Žukina, kojemu je dužnost predao pukovnik Željko Bosorić.

Svečanost primopredaje dužnosti zapovjednika topničko raketne bojne - gardijsko oklopno mehanizirane brigade
Foto: sžn Ž. Benjak

U oproštajnom govoru pukovnik Bosorić zahvalio je svima na suradnji, poručivši: “Posebno me radosti što postrojbu preuzima bojnik Žukina, koji ima sve kvalifikacije za ovu dužnost i koji je svoj vojni put započeo kao malodobni branitelj u Domovinskom ratu.”

Okupljenima se obratio i novi zapovjednik postrojbe bojnik Žukina, koji je u emotivnom i motivirajućem govoru iskazao namjeru za nastavkom dobre suradnje na svim razinama, kako s podređenim zapovjednicima tako i sa zapovjednikom brigade, brigadirom Mijom Validžićem.

Brigadir Mijo Validžić zahvalio je pukovniku Bosoriću na obnašanju dužnosti zapovjednika bojne i zaželio mu uspješnu karijeru u budućoj postrojbi, a bojniku Žukini zaželio je dobrodošlicu na novu dužnost i uspješnu daljnju karijeru te da opravda ukazano mu povjerenje.

Svečanost primopredaje dužnosti zapovjednika topničko raketne bojne - gardijsko oklopno mehanizirane brigade
Brigadir Mijo Validžić | Foto: sžn Ž. Benjak

Uz zapovjednika brigade, primopredaji su nazočili prvi dočasnik brigade časnički namjesnik Dražen Horvat, predstavnici Zapovjedništva brigade te zapovjednici i prvi dočasnici podređenih postrojbi.

Bojnik Žukina bio je najbolji polaznik Zapovjedno-stožerne škole u svojom naraštaju i sudjelovao je u međunarodnim vojnim operacijama, a na novu dužnost dolazi nakon zapovjedanja 5. hrvatskim kontingentaom u sklopu NATO-ove aktivnosti ojačane prednje pristutnosti u Republici Poljskoj.

Objava Primopredaja dužnosti zapovjednika Topničko-raketne bojne pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti