Prisega ročnika budućih liječnika u OS RH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/prisega_17102014_v.jpg
Foto: OSRH

U Središtu za temeljnu obuku Hrvatske kopnene vojske OS RH u Požegi, danas 17. listopada 2014. godine održana je svečana prisega pet kandidata/kinja za časnike zdravstvene službe opće medicinske specijalnosti na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Od ukupnog broja kandidata koji su položili svečanu prisegu, četiri su žene.

Svečanosti su prisustvovali savjetnik načelnika GS OS RH brigadni general Boris Zdilar, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za doktrinu «Fran Krsto Frankopan» HKoV-a brigadir Željko Šikić, izaslanik zapovjednika vojarne „123. brigade HV“ pukovnik Damir Grgurić, zapovjednik Središta za temeljnu obuku brigadir Niko Jurilj, kao i ostali predstavnici OS RH .

Čestitavši kandidatima za časnike zdravstvene službe na položenoj prisezi, savjetnik načelnika GS OS RH brigadni general Boris Zdilar naglasio je kako će MORH budućim liječnicima osigurati daljnje školovanje i specijalizacije na stranim klinikama, te im zaželio puno uspjeha u daljnjoj izobrazbi i karijeri u OS RH.

Nakon završetka obuke dragovoljnog vojnog osposobljavanja, kandidati/kinje se upućuju na časničku izobrazbu te se primaju u djelatnu vojnu službu kao časnici, dodjeljuje im se prvi časnički čin i raspoređuje ih se na časničku dužnost časnika zdravstvene službe opće medicinske specijalnosti.  
   
Riječ je o kandidatima koji se zapošljavaju u Ministarstvo obrane putem javnog natječaja u statusu kandidata/kinja za osposobljavanje za časnike zdravstvene službe opće medicinske specijalnosti, koji su s izobrazbom za časnike započeli u kolovozu 2014. godine.



Vijesti