Pripadnik HRM-a upućen u Zapovjedništvo operacije ATALANTA

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/12/2021-12-14-atalanta-2-1024x683.jpg
Pripadnik HRM-a upućen u Zapovjedništvo operacije ATALANTA | Foto: HRM

Druga ovogodišnja rotacija pripadnika Hrvatske ratne mornarice na dužnosti u Zapovjedništvu operacije potpore miru "EU NAVFOR ATALANTA" u Roti, Kraljevina Španjolska, provedena je u ponedjeljak 13. prosinca 2021. godine. U misiju je upućen kapetan korvete Toni Juretić koji će dužnost stožernog časnika preuzeti od poručnika fregate Tomislava Selaka.

Povodom odlaska kapetana korvete Tonija Juretića u misiju ATALANTA, načelnik Stožera – zamjenik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice komodor Damir Dojkić zaželio mu je puno uspjeha u novom profesionalnom izazovu. “Dati svoj obol potpori miru i sigurnosti u međunarodnom okruženju, učiti i razvijati se u tim okolnostima posebna je prilika za neprocjenjivo iskustvo, no i značajan doprinos narastanju zajedničkih sposobnosti”, istaknuo je komodor Dojkić.

Kapetan korvete Toni Juretić diplomirani je inženjer elektrotehnike. Oružanim snagama RH pristupio je 2008. godine. Tijekom službe obnašao je niz dužnosti, od zamjenika te zapovjednika postaja obalnog motrenja Savudrija i Dugi otok, Bojne obalnog motrenja i navođenja do operativnog časnika u Mornaričkom operativnom središtu u Zapovjedništvu HRM-a. Zapovjedno-stožernu školu završio je na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu. U misiju odlazi s dužnosti časnika za obuku u Odsjeku za oružne sustave i KIS Središta za obuku HRM-a “Petar Krešimir IV”.

Pripadnik HRM-a upućen u Zapovjedništvo operacije ATALANTA | Foto: HRM

Objava Pripadnik HRM-a upućen u Zapovjedništvo operacije ATALANTA pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti