Pripadnici OS RH sudjelovali u Eko akciji "Zelena čistka"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/cistka_20042015_v.jpg
Fot: OSRHo

Pripadnici Oružanih snaga RH i ove su se godine aktivno uključili te pridonijeli uspješnom ostvarenju Ekološke akcije "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš", koja je održana tijekom ovog vikenda na području cijele Hrvatske.

Tako je u petak, 17. travnja 2015. godine na obali rijeke Krke i šetališta Marunuša u Kninu 20 pripadnika Inženjerijske bojne Gardijske motorizirane brigade HKoV-a s jednim građevinskim strojem za ravnanje terena (kopač-utovarivač), trimerima, motornom pilom i ručnim alatom za čišćenje pružilo potporu Ekološkoj udruzi „Krka“ - Knin u provedbi akcije prikupljanja otpada.

Ovo je bila treća uzastopna akcija u kojoj je provedeno ravnanje terena i prorjeđivanje vegetacije te prikupljanje otpada uz rijeku Krku.

Predstavnici Ekološke udruge „Krka“ – Knin naglasili su važnost ove hvalevrijedne akcije istaknuvši kako su iznimno zadovoljni suradnjom s Ministarstvom obrane i Oružanim snagama. Također, izrazili su nadu u daljnju suradnju s pripadnicima OS RH na području uređenja okoliša grada Knina.

U akciji "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš" sudjelovalo je i 17 pripadnika Inženjerijske pukovnije HKoV-a, koji su na području Karlovca s dva kamiona samoistovarača i dva utovarača čistili i prikupljali različiti otpad.

Kadeti Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski“ također su se pridružili ovoj hvalevrijednoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada na području Blata, a pripadnici Hrvatske mornarice to će učiniti u svibnju ove godine u sklopu akcije „Plava čistka“.

Kampanja "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš" provodi se u sklopu globalnog pokreta "Let's do it!" i svjetske akcije "World Cleanup“, s ciljem podizanja svijesti o ulozi ljudi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a vrhunac akcije je čišćenje divljih odlagališta. Prošle godine u akciji Zelena čistka sudjelovalo je više od 52.000 volontera, a prikupljeno je 4.800 tona otpada.

{phocagallery view=category|categoryid=20765|limitstart=0|displaydownload=1|detail=4|enableswitch=1}



Vijesti