Pripadnici OS RH na 12. Memorijalu Rudolfa Perešina

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/krila_27102016_v.jpg
Foto:Arhiva MORH/ M. Tržić

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane "Krila Oluje", posada višenamjenskog helikoptera Mi-171 Sh iz sastava Eskadrile višenamjenskih  helikoptera 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a, padobranci Zapovjedništva specijalnih snaga sudjelovali su u letačkom programu ovogodišnjeg 12. Memorijala Rudolfa Perešina koji je održan u srijedu, 27. listopada 2016. u Ivanić Gradu.

"Krila Oluje" izvela su letački program u formaciji četiri aviona, u trajanju od 6 minuta. Izvodeći svoje poznate elemente – pozdravni prelet u Romb 4 formaciji, Petlju u Romb 4 formaciji, Bačvasti valjak – "Krila Oluje" su još jednom pokazala iznimnu uvježbanost.

Posada višenamjenskog helikoptera Mi-171 Sh iz sastava Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze je, nakon iskakanja padobranaca Zapovjedništva specijalnih snaga, sletjela na igralište te učenicima i posjetiteljima omogućila razgledavanje helikoptera i razgovor s pilotima. Na promidžbenom štandu Oružanih snaga RH zainteresirani su se mogli informirati o mogućnostima ostvarivanje karijere u Oružanim snagama, a predstavljen je i kompjutorski simulator letenja s izvornim sjedištem aviona MiG-21.

12. Memorijal Rudolfa Perešina održao se u spomen na 25. godišnjicu povijesnog preleta stožernog brigadira Rudolfa Perešina avionom MiG-21 iz neprijateljske vojske u Klagenfurt. Svečano obilježavanje ovogodišnjeg Memorijala započelo je otvaranjem izložbe u čast pilota HRZ i PZO-a Rudolfa Perešina i Vlade Bezuka, dok je za nedjelju predviđeno polaganje vijenaca na spomen bistu u Parku Rudolfa Perešina u Ivanić Gradu.



Vijesti