Pripadnici HRZ i PZO-a na predavanju o islamskoj religiji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/lucko_22022017_v.jpg
Foto: MORH

U sklopu priprema za NATO operaciju potpore miru KFOR (Kosovo Force) na Kosovu, pripadnicima 24.  hrvatskog kontingenta KFOR-a i 7. zrakoplovnog savjetodavnog tima (Rotary Wing Mi-17 Air Advisory Team – RW Mi-17 AAT)  održano je predavanje na temu "Islamska religija", u srijedu 22. veljače 2017. u vojarni Lučko.

Tajnik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Nermin ef. Botonjić održao je interaktivno predavanje tijekom kojeg je postojala mogućnost postavljanja pitanja.

Prvi dio predavanja odnosio se na osnove islama i islamske teologije, dok je u drugom dijelu artikulirana trenutna situacija na Kosovu kroz običaje i kulturu, s osvrtom na trenutnu situaciju u islamskom svijetu.

Na kraju predavanja, zapovjednik kontingenta, bojnik Tihomir Majerić, zahvalio se predavaču na korisnom i zanimljivom predavanju koje će umnogome pomoći našim vojnicima u obavljanju redovitih  zadaća.

U NATO operaciji potpore miru KFOR (Kosovo Force) na Kosovu, Hrvatsko rano zrakoplovstvo i protuzračna obrana sudjeluje s dva transportna helikoptera Mi-171Sh/Mi-8 MTV-1 i njihovim posadama, osobljem za održavanje helikoptera i stožernim osobljem u zapovjedništvu KFOR-a.



Vijesti