Ministar Krstičević primio predstavnike Islamske zajednice

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/islamska_zajednica_22022017_v.jpg
Foto: MORTH/ J. Kopi

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević s izaslanstvom  susreo se u srijedu, 22. veljače 2017. godine  s predstavnicima Islamske zajednice predvođenim muftijom Azizom ef. Hasanovićem.

Tom prigodom ministar Krstičević istaknuo je kako je višegodišnja suradnja Oružanih snaga s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj prešla granice uobičajene suradnje i prerasla u partnerski i prijateljski odnos.

"Svakodnevno dobivamo pohvale o našim vojnicima angažiranim u mirovnim misijama od naših partnera iz NATO saveza. Tijekom boravka u Afganistanu i osobno sam se uvjerio kako hrvatski vojnici uz svoju profesionalnu dimenziju pokazuju i jednu dozu ljudskosti i razumijevanja za domicilno stanovništvo u Afganistanu.  Uz prezentiranje temelja islama, naši vojnici se u džamiji mogu iz prve ruke susresti s izvornim islamom, što je najbolji način da se razbiju neki strahovi ili eventualne predrasude o islamu i islamskoj kulturi", rekao je ministar Krstičević.

Muftija Hasanović istaknuo je kako izvrsna suradnja s MORH-om i OS RH može biti primjer drugim zemljama.“Drago nam je ako smo takvoj pozitivnoj slici o hrvatskom vojniku pridonijeli našim savjetima“, rekao je muftija Aziz ef. Hasanović.

Predavanje o islamskoj kulturi i vjerskim običajima dio je obuke pripadnika OS RH, koji se upućuju u operacije potpore miru. Zahvaljujući tom konceptu pripadnici OS RH prepoznati su u misiji kao kulturološki i vjerski obazrivi i tolerantni  te svjesni specifičnosti okruženja u kojem izvršavaju svoje zadaće.

    Ministar Krstičević primio predstavnike Islamske zajednice

    Foto: MORH/ J. Kopi

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-primio-predstavnike-islamske-zajednice/01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-primio-predstavnike-islamske-zajednice/02.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-primio-predstavnike-islamske-zajednice/03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-primio-predstavnike-islamske-zajednice/04.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-primio-predstavnike-islamske-zajednice/05.jpg


Priopćenja