Pripadnici HRM-a sudjelovali u akciji darivanja krvi

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/06/mg_0601-1024x683.jpg
U ambulanti vojarne "Admiral Sveto Letica Barba" u Splitu, u četvrtak, 4. lipnja 2020. godine, održana je humanitarna akcija darivanja krvi | Foto: D. Mišić/ I. Balić Dorić

U humanitarnoj akciji prikupljeno je šezdeset i osam boca krvi, a zabilježena su i dva nova darivatelja

U ambulanti vojarne "Admiral Sveto Letica Barba“ u Splitu, u četvrtak, 4. lipnja 2020. godine, održana je humanitarna akcija darivanja krvi u kojoj su sudjelovali pripadnici Hrvatske ratne mornarice. Akciji se odazvao sedamdeset i jedan pripadnik HRM-a, prikupljeno je šezdeset i osam boca krvi, a zabilježena su i dva nova darivatelja.

Riječ je o dugogodišnjoj suradnji HRM-a s Gradskim društvom Crvenog križa i Odjelom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Split u vidu niza akcija darivanja krvi. Navedene akcije organiziraju se četiri puta godišnje u Pomorskoj bazi HRM-a, a u slučajevima potrebe za žurnim pružanjem pomoći i izvanredno. Ovoj akciji prethodila je akcija kojoj su se pripadnici HRM-a odazvali sredinom mjeseca travnja, a u cilju potpore s obzirom na situaciju u vezi sa zarazom virusom COVID-19.

Objava Pripadnici HRM-a sudjelovali u akciji darivanja krvi pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti