Pripadnici 2. HRVCON-a misije Resolute Support posjetili Zagrebačku džamiju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/djamia_26112014_v.jpg

U sklopu priprema za sudjelovanje u mirovnoj misiji Resolute Support u Afganistanu, pripadnici 2. kontingenta Oružanih snaga RH (HRVCON) u utorak, 25. studenog 2014. posjetili su Zagrebačku džamiju.

Pripadnici 2. HRVCON-a prisustvovali su predavanjima mr.sc. Mirze ef. Mešića o osnovama islama, prožetosti vjere i tradicije u arapskom svijetu pri čemu je predavač pripadnike OS RH ukratko upoznao i sa poviješću Afganistana, pojasnivši kulturne i vjerske specifičnosti tamošnjeg stanovništva. Govora je bilo i o aktualnoj promjeni karaktera dosadašnje mirovne operacije ISAF i početku nove NATO-ove misije „Resolute Support“. Posjet je završio ulaskom u molitveni dio džamije gdje je pripadnike OS RH predavač upoznao sa najvažnijim činjenicama o sakralnom dijelu te pravilima ponašanja prigodom ulaska i izlaska.

Trenutno se u Afganistanu u sastavu misije ISAF nalazi 24. kontingent Oružanih snaga RH, koji bi od 1. siječnja 2015., trebao postati 1. HRVCON u sklopu nove NATO-ove misije Resolute Support.



Vijesti