Negativno mišljenje Ministarstva obrane o CBRNE centru

Vezano uz najavu tvrtke Flex-o d.o.o. o mogućem osnivanju Centra za obuku protiv kemijskog, biološkog, radioaktivnog, nuklearnog i bombaškog (CBRNE) terorizma u Hrvatskoj, Ministarstvo obrane RH ističe kako se u dva navrata na tu privatnu inicijativu spomenute tvrtke očitovalo negativno.

Ministarstvo obrane u svojim je očitovanjima istaknulo kako su postojeća tijela državne uprave već u okviru svojih nadležnosti odgovorna za obuku djelatnika i postrojbi protiv CBRNE terorizma kao i za preventivno postupanje te upravljanje krizama i njihovim posljedicama.

Negativna očitovanja Ministarstva obrane na najavu spomenutog projekta temeljena su na stručnim prosudbama Glavnog stožera OSRH, Uprave za obrambenu politiku MORH-a te Instituta za istraživanje i razvoj obrambenih sustava.

Ministarstvo obrane također ističe kako ta privatna inicijativa nema izravne veze sa NATO-om niti je ista deklarirana u okviru NATO prihvaćenih partnerskih ciljeva za Hrvatsku.

Obzirom da je tvrtka Flex-o d.o.o. ignorirala dva negativna očitovanja Ministarstva obrane od nadnevaka 12. veljače 2009. te 8. travnja 2009. godine na prijedlog spomenutog projekta te pokušala izmanipulirati javnost o našoj podršci tom projektu Ministarstvo obrane je Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom uputilo negativno mišljenje za dodjeljivanje koncesije spomenutoj tvrtki za bilo koju namjenu.



Priopćenja