Vukelić sa zapovjednikom zračnih snaga SAD za Europu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/dsc_9037_v.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić i načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Josip Lucić sastali su se u utorak 21. srpnja 2009. u Zagrebu sa zapovjednikom zračnih snaga Sjedinjenih Američkih Država u Europi generalom zbora Rogerom A. Bradyjem.

Ministar Vukelić tom je prigodom zahvalio generalu Bradyju na potpori koju su Sjedinjene Američke Države pružile u provođenju reformi u OSRH i na ulasku Hrvatske u NATO, ali također i na izuzetno kvalitetnoj suradnji dviju zemalja na području obrane. Vukelić je posebno istaknuo i zahvalio se na potpori koju američka strana pruža hrvatskim snagama u misiji ISAF u koju se Vukelić i sam imao prilike uvjeriti prilikom nedavnog obilaska pripadnika 13. hrvatskog kontigenta u Kabulu i Mazar e Sharifu.

General Roger A. Brady čestitao je Hrvatskoj na ulasku u NATO istaknuvši kako je Hrvatska nova članica, ali se njezin doprinos NATO-u i suradnja s tom organizacijom bilježi već duži niz godina. Također se zahvalio se na doprinosu OSRH u Misiji ISAF istaknuvši kako je ulazak Hrvatske u NATO kako za Hrvatsku, značajan i za NATO, a dosadašnja dobra suradnja nastavit će se i ubuduće ali i na nižim razinama unutar oružanih snaga s ciljem daljnje kvalitetne sinergije.
Osim sastanaka s ministrom Vukelićem te načelnikom GS OSRH generalom Lucićem, general Brady sastao se tijekom jučerašnjeg dana na Plesu sa zapovjednikom HRZ-a i PZO-a general bojnikom Vladom Bagarićem, dok će se tijekom današnjeg dana sastati na vojnom poligonu Slunj i sa zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske general pukovnikom Mladenom Kruljcem.



Priopćenja